Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Sommarjobb i Norge 2013

Sommarjobb i Norge 2013

sommarjobb i NorgeSkaffa dig arbetserfarenhet och tjäna bra med pengar med ett sommarjobb i Norge. Du kan söka sommarjobb i Norge redan i början av året och utöver våren via bemanningsföretag men det är självklart lättare att söka jobb på plats. I slutet av maj och under sommaren finns det ett stort utbud av jobb inom serviceyrket. Här söker du 1183 lediga jobb i Norge.

Tips! Sök efter ”sommerjobb” för att få fram ett relevant resultat när du söker efter jobb i Norge.

Viktigt att tänka på för dig som söker sommarjobb i Norge

Det första du bör engagera dig i är att hitta en bostad i Norge. Information om vad du bör tänka på samt lediga bostäder i Norge hittar du under boende i Norge. För att sommarjobba i Norge måste du ha ett norskt skattekort, ska du endast jobba över sommaren så ska du ansöka om ett tillfälligt skattekort även kallat D-nummer. Mer information om skattekort och hur du ansöker hittar du under Norskt skattekort. Uppdatera din cv så att den är relevant för de jobb du söker. Läs tipsen om hur du ska gå tillväga för att skriva en norsk CV.

Sommarjobb i Norge? Registrera din CV!

 • Bli sökbar i Norge!
 • Jobb på mail!
 • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Vilka sommarjobb finns det flest av i Norge?

Under sommaren har många företag extra behov för personal. I Oslo kan du se hur cafe, restaurang och utelivsbranschen blomstrar under sommar månaderna i och med att alla uteserveringar öppnar.

Många norska arbetgivare söker specifikt efter svensk personal eftersom arbetsmoral och arbetsvilja är något som svenskar är kända för. Har du erfarenhet från cafe, restaurang och utelivsbranschen så är du eftertraktad under dessa hektiska månader. Har du andra erfarenheter så finns det möjligheter i de allra flesta branscher.
Tips: Stå på och sök många jobb.

Sök lediga sommarjobb i Norge

Du hittar 1183 jobb i Norge bland våra ställningsannonser. Du kan även hitta lediga sommarjobb på sidorna i listan under. Sök efter ”sommerjobb” som det heter på norska när du letar sommarjobb i Norge.

 • Deltidsjobb.no
  Deltidsjobb är en portal med norska deltids och sommarjobb.
 • Studenttorget.no
  Detta är studenttorgets egen guide för norska ungdomar som söker sommerjobb.
 • Ung.no
  Detta är Ung.no's guide för norsk ungdom som söker sommerjobb.
 • Nordjobb.net
  Nordjobb är en statlig organisation som ger ungdomar mellan 18-28 år möjligheten att uppleva ett nordiskt land under sommarhalvåret.

Visste du att..

 • Om du uppehåller dig max 90 dagar pr år i Norge (sommarjobbar) så kan du genomföra ett 10% standardavdrag varje år på din selvangivelse/norska deklaration. Mer information och regler hittar du på skatteetaten.no
 • Om du uppehåller dig max 6 månder pr år i Norge (sommarjobbar/jobbar tillfälligt med D-nummer) så kan du förtidsdeklarera i Norge. Det betyder att du kan få tillbaka på skattet samma år som du sommarjobbar i Norge.

  Regler för semesterersättning i Norge

  Utöver din bruttolön får du semestersättning(feriepenger) på minimum 10,2%. Semesterersättningen betalas vanligtvis ut sista lönedag innan semestern. Vid uppsägning har du krav på att få utbetalt semesterersättningen i samband med sista lönen.
  Det betyder att du som sommarjobbar i Norge ska få utbetalt semesterersättningen tillsammans med din sista månadslön.

  Se även Jobba i Norge, Lagerjobb i Norge, Jobba som elektriker i Norge och Rensa fisk i Norge