Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Rörmokare i Norge

Jobba som rörmokare och vvs-montör i Norge

rörmokare i NorgeVill du jobba som rörmokare i Norge har du två huvudinriktningar, rörmokare och industrirörmokare. Utbildningen är på gymnasienivå samt två års yrkespraktik i ett relevant företag. Detta leder till ett yrkesbevis som kallas svennebrev i Norge. Det kan jämföras med det yrkesbevis du får av liknande utbildning i Sverige.

De flesta rörläggarjobben kräver att du har yrkesbevis/svennebrev. Så när du söker lediga jobb i Norge är det inte ovanligt att företagen efterfrågar yrkesbevis men relevant erfarenhet och kompetens kan väga upp. En del arbetsgivare önskar även certifikat på specifika områden som t.ex våtrum.

Vi söker rörmokare - Registrera din CV nu!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

När du söker jobb som rörmokare i Norge söker du efter:

Norska Svenska
Rørlegger Rörmokare / Rörläggare
VVS montør VVS montör
Flislegger Kakelsättare


Norsk utbildning för dig som vill bli rörmokare

Genomsnittsslön för en rörmokare i Norge 2010 var 404.400nok per år.

Jobba i våtrum

Att vara certifierad genom Fagrådet för våtrum (ideell organisation som jobbar för att reducera våtrumsskador) är inte lagstadgat i Norge. Men BVN (Byggebransjens våtromsnorm) rekommenderar att du är certifierad för att jobba i våtrum i Norge. Det certifikat som utfärdas i Sverige kan inte överföras, utan måste utfärdas i Norge. För att anskaffa riktigt certifikat måste du genomgå en kurs i Norge. Det krävs söknad och ansvarsrätt godkänns av komunen.

Regelverket i Norge är under revition och kommer att revideras, förmodligen kommer inte enstaka våtrum bli söknadspliktiga medans våtrum som berör ljud och brandvägg(brannskille) kommer att vara söknadspliktiga.
- Säger Cato O Karlsen, Fagsjef, Fagrådet for våtrom.