Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Svenska pendlare behöver INTE skriva sig i Norge

Bild för Cribs Norge
Cribs Norge 2011-02-15 18:05

Svenska pendlare blir inte skrivna i Norge

Finansdepartimentet går idag 15.02.11 ut med nya upplysningar vedrörande de omtalade "nya reglerna i Norge". Finansdepartimentet har tillsatt en grupp som ska utreda de nya reglerna och vilken effekt de har för svenska pendlare i Norge.

Detta innebär att svenska pendlere intill vidare bara blir folkregistrerade i Norge om de själv ber om det. Skattedirektoratet har gett instruktioner om att svenska pendlare ska få skattekort och förlängt D-nummer utan att i frågasätta folkregistrering.

Vidare kan du läsa att folkregistrering av svenska arbetstagare i Norge blev en fråga på grund av de nya rutinerna för kontroll av personer med D-nummer som trädde i kraft den 17 januari i år. Gruppen finsansdepartementet har tillsatt ska komma med nya forslag till en lösning innan första juni i år.

"Att bli folkbokförd i Norge innebär bland annat att man inte längre har rösträtt i svenska kommunal- och landstingsval och att man inte längre har rätt till svensk sjukvård och andra svenska sociala förmåner. Den svenska regeringen har via handelsministern Ewa Björling (M) uppmärksammat den norska regeringen på problemet. Det finns 28 000 svenskar som arbetar i Norge i dag och som berörs av den norska skattemyndighetens nya, skärpta, rutiner för identitetskontroll." Skriver Värmlandsnytt för SVT.se

Källa: Finansdepartimentet

Kommentarer

Bild för elviscastello

Hej!

Susanne heter jag och jag arbetar som Undersköterska/Silviasyster på ett boende för personer med ett demenshandikapp.
Jag har jobbat där i ca 20 år, utöver detta så har jag gått en utbildning i ca 1 1/2 år med Peter Westlund och Gothia förlag i ett salutogent nätverk.
Har även handlett både i Salutogent förändringsarbete och Nationella värdegrunden. 2012 blev jag årets Undersköterska. Detta är en liten del av det jag gjort.
Jag är positiv och ger 100% för det arbete jag har glad och lättsam skulle nog folk säga om mig.
Jag har 3 vuxna barn och 2 barnbarn, barnbarnen och min dotter bor i Oslo det är därför jag söker arbet i Oslo.
Jag är mest intresserad av vikariat heltid.

Det finns mer att berätta, men har svårt att skriva.

Mvh Suasnne Pettersson

Bild för Moderation

Ska börja jobba som byggarbetare i Oslo efter nyår. Min arbetsgivare vill att jag ska fixa personbevis. Vilken sort ska man ha? Finns olika alternativ på Skatteverkets hemsida.