Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Norskt Bankkonto

Norskt bankkonto

norskt bankkontoFör att kunna öppna ett norskt bankkonto måste du ha ett norskt personnummer (fødselsnummer) eller D-nummer. Ditt norska personnummer/D-nummer får du tillsammans med ditt skattekort. När du kontaktar din norska bank första gången är det viktigt att du har med dig ett personbevis och pass för att legitimera dig. Det kan vara bra att ta med sig ett eget foto, eftersom många norska bankkort också används som legitimation med personnummer och foto på baksidan.
Tips! Välj ett bankkort med ID på baksidan så slipper du bära runt på ditt pass.

Ditt svenska VISA kort

Ditt svenska VISA kort fungerar i de flesta uttagsautomaterna i Norge. Det är dessverre inte alla butiker som tar svenska visa kort.

För över pengar från Norge till Sverige

När du ska göra en överföring av pengar från ditt norska bankkonto till ditt svenska ska du fylla ut IBAN och BIC. IBAN är internationell standard för kontonummer och BIC är en internationell standard för att identifiera banker. Du kan prata med din svenska bank för att få reda på ditt IBAN och BIC nummer.

Kostnader för uttag och kortbetalning

Det kan vara smart att höra av sig till din svenska bank för att se vilka utgifter som uttag och kortbetaling medför i Norge. Flera av de svensk-norska bankerna har en del fördelar för dig som är svensk. För att få den prismässigt bästa banken kan du jämföra de olika bankernas avgifter och kostnader för uttag och kortbetalning i Norge men också i Sverige och andra länder.

De största bankerna i Norge

Välj den bank som passar dig bäst. Avgifter och räntor varierar mellan de olika bankerna.

Se även Skatter & skattekort i Norge, Norskt personnummer och Flytta till Norge Lycka till!