Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Murare i Norge

Jobba som murare i Norge

murare i NorgeEn murare i Norge jobbar med nybyggnation och restaurering av murverk som skiffer, natursten och annan murning. Vanligt arbete innebär kakelsättning, jobba i våtrum, montering av kaminer, skorsten och andra delar av byggnade som omfattar murning.
Företag önskar att du ska ha ett svennebrev. Lång erfarenhet/kompetens kan väga upp. Vanligt är att man önskar murare som är duktiga på att lägga kakel (flislegger på norska). Har du vad som kräv? Sök jobb som murare i Norge.

När du söker jobb som murare i Norge söker du efter:

Norska Svenska
Murer Murare
Flislegger Kakelsättare


Norsk utbildning för dig som vill bli murare

Utbildning är först på gymnasiell nivå och sedan krävs det 2 års yrkespraktik hos ett relevant företag innan du får ditt yrkesbevis som kallas svennebrev i Norge.

Genomsnittslönen för en Murare i Norge 2010 var 367.200nok per år.

Jobba i våtrum

Att vara certifierad genom Fagrådet för våtrum (ideell organisation som jobbar för att reducera våtrumsskador) är inte lagstadgat i Norge. Men BVN (Byggebransjens våtromsnorm) rekommenderar att du är certifierad för att jobba i våtrum i Norge. Det certifikat som utfärdas i Sverige kan inte överföras, utan måste utfärdas i Norge. För att anskaffa riktigt certifikat måste du genomgå en kurs i Norge. Det krävs söknad och ansvarsrätt godkänns av komunen.

Regelverket i Norge är under revition och kommer att revideras, förmodligen kommer inte enstaka våtrum bli söknadspliktiga medans våtrum som berör ljud och brandvägg(brannskille) kommer att vara söknadspliktiga.
- Säger Cato O Karlsen, Fagsjef, Fagrådet for våtrom.

Vi söker murare - Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV