Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Trondheim

Om Trondheim
Län:
Kommun:
Areal:
Folkmängd:
Befolkningstäthet:
Sør-Trøndelag
Trondheim kommun
63,86 km²
164 953 (2011-01-01)
2 583 invånare/km²

Jobba i Trondheim

Har du tankar om att jobba i Trondheim? Trondheim är en tätort och en folkrik stad med ca 170 000 invånare. Staden har idag ett stort utbildningscentrum med forskning inom teknik och medicin. Det finns ca 30 000 studenter i Trondheim. Det är den stad som ligger nordligast av Norges storstäder och ligger i höjd med Umeå och Trondheimsfjorden en bit in från havet.

Arbetsmarknad

Trondheim har en av landets viktigaste teknologimiljöer och är i nära samarbete med ett av Norges största studentområden. Detta gynnar regionen då det är en bärkraftig utveckling i området. För dig som vill jobba i Trondheim så är möjligheterna för entreprenörer goda med bakgrund i det nyskapande som finns i staden och det erbjuds mycket information och vägledning för att starta eget, vilket kommunen satsar friskt på. Vill du jobba i Trondheim? Sök bland 1183 jobb i Norge och 803 bostäder i Norge.

Badplatser

Det finns många populära badplatser längs Trondheimsfjorden Korsvika, Ringvebukta, Devlebukta, Rotvoll, Hansbakken, Hestsjøen, Lian, Haukvannet, Brennebukta, Djupvika, Theisendammen, Estenstadammen, Være, Kyvannet samt Munkholmen är namnen på några av de utflyktsmål som besöks under sommarhalvåret. Fjorden är lång så det finns även möjlighet att få bada ostört.

Vassfjellet Skisenter

Endast 8km söder om Trondheims stadsgräns ligger Vassfjellet Skisenter där du kan välja mellan snowboard, åka längdskidor och/eller andra vinteraktiviteter..

Fiske

Nidelven som rinner genom stadens centrum har en av Norge bästa lax och öringsfiske. Det finns även torsk, sei och makrill. För att få tillstånd att fiska så måste du köpa ett fiskekort.

Munkholmen

Munkholmen är en holme en kvarts mil om Trondheim. Ön användes i äldsta tid som avrättningsplats och redan under 1100 talet grundlades ett kloster på ön som beboddes av Benediktinermunkar med stora rikedomar. Platsen är idag en populär utflyktsplats med badstrand och restaurang. Det går att ta sig med båt till Munkholmen från slutet av maj till början av september.

(Video) Guidad tur i Trondheim

Följ med på en 3 minuters guidad tur i Trondheim.

Uteliv:

Med studenterna följer ett rikt uteliv. De populäraste ställena är Vega, Crash, Downtown & Kos

Transport:

Om du kommer med flyg så landar du på Trondheim lufthavn Værnes.
Åker du buss eller tåg så är avgång eller ankomst på Trondheims Station. Härifrån är det sedan enkelt att ta sig med allmän kommunikation både buss och tåg till centrum.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Läs även om att: Jobba i Norge Jobba i Oslo Jobba i Bergen Jobba på Gardemoen Jobba i Stavanger