Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Oslo

Jobba i Oslo
Län:
Kommun:
Areal:
Folkmängd:
Befolkningstäthet:
Oslo
Oslo kommun
288 km²
611 491 (01.10.11)
3 432 invånare/km²

Jobba i Oslo

Funderar du på att jobba i Oslo? Då är du långt från ensam. Idag beräknas över 20.000 svenskar jobba i Oslo där sommaren är högsäsongen. Oslo är Norges huvudstad med ett invånarantal på ca 610 000 som stadigt ökar. I hela storstadsområdet med närliggande områden är det upp emot 1,2 miljoner invånare.

Arbetsmarknad:

Norge har idag ett stort behov av arbetskraft och Oslo som är den största staden har flest arbetstillfällen i hela Norge. Det har länge varit känt att svenskar är eftertraktade inom serviceyrken som hotellpersonal, servitörer/cafépersonal, kundservice, butiksmedarbetare, bartender och försäljare m.m. Andra yrken som behöver arbetskraft är bl.a. lager & logistik, ingenjörer, IT- personal, hälsa och omsorg, industri och offshorebranchen. Vill du jobba i Oslo så hittar du många lediga jobb i Oslo hos oss som norska företag satt in för att de letar efter just svensk personal som vill jobba i Oslo.

Många företag har sitt huvudkontor i Oslo så är du intresserad av att bygga din karriär så finns det goda möjligheter för den som vill sikta högre. Sök bland 1183 jobb i Norge och 803 bostäder i Norge.

Karl Johan

Karl Johan är huvudgatan i Oslo och sträcker sig ifrån Oslo’s centralstation till kungliga slottet. Karl Johan är hjärtat av Oslo och runt gatan myllrar det av butiker, caféer, uteställen och allt annat som hör till en storstad. På Norge nationaldag förvandlas Karl Johan till en paradgata full av tågande barn. Kungafamiljen står under dagen och vinkar till folket. På sommaren är Karl Johan en plats för jonglörer, gatuartister, musiker m.m.

Vigelandsparken

Vigelandsparken eller Frognerparken, som den kallas för att den ligger i området Frogner, är en av Norges mest besökta attraktioner med över 1 miljon besökare varje år. Parken har 212 skulpturer som alla är designade av Gustav Vigeland. Du finner en stor damm i området och fler fontäner. På sommaren är det vanligt att man träffas i parken och bl.a. solar, grillar och spelar musik.

Huk

Huk är en av de populäraste badstränderna i Oslo. Stranden ligger vid Oslofjorden och man har utsikt över öarna och alla båtar som passerar förbi på somrarna. Med buss tar det ca 20minuter från centrum till Huk.

Aker Brygge

Aker Brygge och Tjuvholmen ligger beläget vi Oslofjorden. Kanske en vägbeskrivning?Det är inte konstigt att området är populärt då du har en fantastisk utsikt över fjorden och Akershus fästning som ligger på andra sidan båthamnen. Området besöks varje år av närmare 12 miljoner människor och består av ca 70 butiker och 40 caféer, restauranger, barer och pubar. Enligt Dagens Næringsliv räknas Aker Brygge som Norges bästa och dyraste kontorsområde de sista 25 åren. Runt 6000 personer arbetar i området och 900 har sin bostad här.

Oslofjorden och skärgården

Oslofjorden sträcker sig 107 kilometer, från Rådhuskaia vid Aker Brygge till Langesund. Öarna är en populär attraktion på sommaren då många tar båt ut från rådhuskaia för att grilla eller bada. På Langøya finns det även möjlighet att tälta för den som det önskar.

(Video) Guidad tur i Oslo

Följ med på en 54 minuters guidad tur i Oslo.

Uteliv:

Aker Brygge & Tjuvholmen
Utelivet på Aker Brygge består av barer och pubar. Några renodlade nattklubbar hittar du inte här. Då detta är lite av ett dyrare ”strök” kan det vara smart att tänka lite på hur du klär dig. Populära ställen i området är bl.a. Beer Palace, Bar Tjuvholmen och Åpen Bar.

Oslo Centrum
I Oslo Centrum hittar du alla typer av nattklubbar, barer och pubar. Mest centrerat av uteställen är det runt Youngstorget och Karl Johan. Några populära ställen är Stratos, Café Sör, Hard Rock Café, Fridays, Emil & Samuel, Yatzi, Fugazzi, Ish för att nämna några.

Grünerløkka & Grønland
I Grünerløkka & Grønland är alla uteställen mer avslappnade och det är mest barer och pubar i området och stilen är mer casual. Populära uteställen här är Dattera i Hagen, Qadiz, Olympen, Fru Hagen, Ryes, Blå och Memphis.

Solli Plass & Majorstuen
På Solli Plass och Majorstuen finns flera nattklubbar men även barer och pubar. Här är uteställen mer trendiga och det kan vara smart att klä upp sig. Populära i området är Soliis Bar & Lounge, Skaugum La Belle, Horgans & Oak.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Transport:

Åker du tåg stannar tåget på Oslo Sentralstasjon. På andra sidan gatan har du gallerian där bussförbindelser stannar. Kommer du med flyg landar du på Gardermoen Oslo Lufthavn och kan enkelt ta flygtåget eller flygbussen in till centrum. På Oslo Sentralstasjon har du Trafikanten som är Oslo’s turistbyrå där du kan få hjälp.

Läs även om att: Jobba i Norge Jobba i Bergen Jobba på Gardemoen Jobba i Stavanger Jobba i Trondheim