Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Norge

Jobba i Norge sök bland 1183 lediga jobb

jobba i norgeVälkommen till cribsnorge.se hos oss hittar du 1183 lediga jobb, 803 lediga bostäder samt all nödvändig information för dig som vill bo och jobba i Norge. Många svenskar kommer över gränsen för att jobba i Norge. Detta är en trend som har ökat de sista fem åren och inget tyder på att det blir färre svenskar som vill jobba i Norge.

Som svensk är du eftertraktad på arbetsmarknaden i Norge

Som svensk är du väldigt attraktiv på arbetsmarknaden på grund av att svenskar har byggt upp ett gott rykte över tid och anses som hårt arbetande och serviceminded något som syns extra tydligt i restaurang och utelivsbranschen men också i butiker, caféer, receptioner och inom försäljning. Du kommer långt med att vara ambitiös och villig till att ge det lilla extra. Känner du igen dig i beskrivelsen och vill du pröva lyckan i Norge?
Sök lediga jobb i Norge som norska företag lagt upp för att dom söker efter just svenskar som vill jobba i Norge!

För dig som vill jobba i Norge

Som svensk medborgare har du rätt att bo och jobba i Norge utan att ansöka om vare sig arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Du behöver bara ett skattekort och kan jobba upp till 6 månader med ett tillfälligt norskt personnummer, ett så kallat D-nummer. Efter 6 månader ska du skriva dig i Norge om du önskar stanna längre. Du registreras då som utvandrad i svenska folkregistret och folkbokförs i Norge. Du får ett norskt personnummer (fødselsdato), rättigheter till norsk sjukvård, socialförsäkring med mera och kan stanna kvar i Norge så länge du önskar. Läs mer om norskt skattekort.
Fördjupande information hittar du under nödvändig information om Norge.

Obs! Att du skrivs i Norge betyder inte att du förlorar ditt svenska medborgarskap. Regeln är att du ska vara folkbokförd i det land du bor och arbetar i.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Jobba i Norge genom Bemanningsföretag i Norge

Jobba genom ett bemanningsföretag i Norge

Det snabbaste sättet att få jobb i Norge är som regel via bemanningföretag och rekryteringsbyråer. Det kan också underlätta din ekonomiska situation i starten eftersom många bemanningsföretag betalar ut lönen veckovis eller varannan vecka.

Jobba i Norge svensk

Jag kan inte prata norska, kan jag jobba i Norge ändå?

Språkmässigt har du som svensk inga problem med att göra dig förstådd i Norge. Det är vanligt med svensk tv och nästan alla norskar ser på/har sett svenska program och filmer. Norska språket är likt det svenska så det tar inte lång tid förrän det uppfattas som en annorlunda dialekt. Människorna här är trevliga och de kulturella skillnader små så det går fort att anpassa sig till den nya vardagen.

Se även Nödvändig information om Norge