Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Jessheim/ Gardemoen

Jobba i Jessheim/ Gardermoen

Vill du jobba i Jessheim? Jessheim har ett invånarantal på 14 500 enligt ssb. Jessheim ligger i komunen Ullensaker och länet Akershus och är den närmasta staden till flygplatsen på Gardermoen. Det är ca 1mil mellan Jessheim centrum och Gardermoen flygplats. Flygplatsen ligger ca 48km utanför Oslo och år 2011 flög över 21 miljoner passagerare till eller från flygplatsen vilket gör den till Nordens näst största flygplats. Gardermoen har även Europas största taxfreebutik vilket skapar många jobbtillfällen. Bakgrund till detta är att Norge inte är med i EU och landet får sälja taxfree-varor vid alla internationella flygningar.

Arbetsmarknad

Jessheim är en relativt liten ort och bland industrierna hittar man en cementvarufabrik och en trävarufabrik. Den vanligaste anledningen till att svenskar flyttar till Jessheim är för att jobba på Gardermoen. Här är det stor efterfrågan på personal som flygplatsmedarbetare, kontrollanter, servitörer, cafémedarbetare, kockar, butiksäljare, taxfreepersonal mm. Det finns även en relativt stor hotellindustri i förbindelse med flygplatsen där servitörer, kockar, bartender, receptionister och annan hotellpersonal söks med jämna mellanrum.
Huvudgatan i Jessheim heter storgata. Längs med storgatan hittar du Jessheim Storsenter som är ett stort shoppingcenter med massvis av olika butiker & caféer lokalt förankrat. Sök bland 1183 jobb i Norge och 803 bostäder i Norge.

Nordbytjernet:

Nordbytjernet är en sjö och det är vanligt att samlas här kring sommar för att hänga och ligga i solen.

Uteliv:

I Jessheim har du flera uteställen och pubar. Några är Gartneriet, Castello, Haven Café & Pub, Hydranten och Café & Bar.

Transport:

På Jessheim stasjon finns både tåg och bussförbindelser som kan ta dig till Oslo och till flygplatsen Gardermoen. Statione ligger mitt i Jessheim’s centrum.

(Video) Guidad tur på Gardemoen

Följ med på en 5 minuters guidad tur på Gardemoen i Jessheim.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Läs även om att: Jobba i Norge Jobba i Oslo Jobba i Bergen Jobba i Stavanger Jobba i Trondheim