Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Bergen

Om Bergen
Län:
Kommun:
Areal:
Folkmängd:
Befolkningstäthet:
Hordaland
Bergens kommun
465 km²
260 798 (01.01.11)
574 invånare/km²

Jobba i Bergen

Vill du jobba i Bergen? Bergen är Norges näst största stad med ca 260 000 invånare i kommunen 2011. Bergen är en av Europas regnigaste städer med 2 250 mm regn per år. Bakgrunden till allt regn är för att staden är omgivet av Berg och närhet till Atlanten samt att det blåser havsvindar. Bergen är en betydande sjöfartsstad för Norge.

Arbetsmarknad

Bergen har lång tradition för shipping och maritima (kust eller hav) företag och har dessutom växt inom energisektorn, upplevelse, turism, media, handel, finans, hälsa samt kulturbaserat näringsliv. För dig som funderar på att jobba i Bergen kan det vara intressant att veta att Bergen är en studentstad med 25 000 studenter vilket präglar staden. Bergens kommun satsar på ökad turism där staden bl.a. tog emot 290 000 Cruise passagerare och har gjort satsningar på Fløibanen, Torget, Vilvite-sentret och Bergens hamn. Vill du jobba i Bergen? Sök bland 1183 jobb i Norge och 803 bostäder i Norge.

Bryggan i Bergen


Bergen Brygge byggdes omkring år 1070 och är idag en av Norges mest besökta turistattraktioner. 
Bryggan kantas av butiker, museer, hotell, restauranger och turister på sommartid. Bryggan står med på UNESCO:s världsarvlista och är en av de mest kända medeltida stadslämningarna i Norge

Fløibanen & Ulriken

643
Fløibanen eller linbanan som det heter på svenska går från centrala Bergen och upp på toppen av berget Flöien som ligger 320 meter över havet. Du har härifrån en fantastisk utsikt över staden, bergen, fjordarna och havet.
Ulriken är det högsta av de 7 bergen runt staden. Du tar dig upp till toppen med en gondolbana (Ulriken643) och turen upp ger dig en dramatisk naturupplevelse. Högst upp på utsiktsplatån ligger en restaurang där du har en fantastisk panoramautsikt över staden och naturen.

Torget i Bergen


Torget som ligger i Bergen har en av Norges kändaste utomhusmarknader. Den charmerande marknaden ligger beläget mitt i hjärtat av staden mellan de sju bergen och fjordarna. Här säljs sjömats, grönsaker, blommor, frukt, konsthantverk samt souvenirer.

(Video) Guidad tur i Bergen

Följ med på en 4 minuters guidad tur i Bergen.

Uteliv:

Utelivet domineras av studenter som kommer från hela Norge. Det är en levande utelivsmiljö med en blandning av pubar, barer och nattklubbar. Populära uteställen är Lille, Feliz, Kaos, Jacob Aall, Calibar, Metro och Luux.

Transport:

När du flyger till Bergen så landar du på Bergen Lufthavn Flesland. Från flygplatsen kan du enkelt kan ta dig in till centrum med flygbussen. Tar du däremot tåget till Bergen så stannar det på tågcentralen som ligger ca 200 meter från busstationen.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Läs även om att: Jobba i Norge Jobba i Oslo Jobba på Gardemoen Jobba i Stavanger Jobba i Trondheim