Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Deklarera i Norge 2016

Cribs Norges Deklarationsguide 2016

Välkommen till Cribs Norges deklarationsguide för svenskar som ska deklarera i Norge. Här hittar du utförlig information om hur du deklarerar i Norge, den norska deklarationen, de vanligaste avdragen för svenskar, hur du går tillväga när du fyller ut selvangivelsen, när du får tillbaka på skatten samt mycket mer.

Deklarera i Norge 2016

4 april 2016 skickar Skatteetaten(skattemyndigheten) ut din norska deklaration (selvangivelse) till din folkregistrerade adress i Norge eller Sverige. I vår deklarationsguide hittar du de vanligaste avdragen och regler för dig som är svensk och ska deklarera i Norge. På rettledning till postene hittar du samtliga poster och avdrag. Sista datum för inlämning av din norska deklaration är 30:e april 2016. Du deklarerar och lämnar in din norska deklaration till skatteetatens närmaste kontor eller deklarerar digitalt.

(Video) Deklarationsguiden - Deklarera i Norge 2016

Här hittar du alla vägledningsfilmer till avdragen för dig som är svensk och ska deklarera i Norge 2016

Cribs deklarationsguide - Alla svenska avdrag i selvangivelsen 2016

10% standardfradrag

Standardfradrag (standardavdrag) är ett av de vanligaste avdragen för svenskar i Norge. Detta avdrag kan bara göras de två första åren du får lön i Norge.
Läs mer om 10 % Standardfradrag.

Minstefradag / personfradrag

Minstefradrag är ett avdrag som alla får som kompensation för utgifter man har för att förvärva sin lön. Personfradrag är ett generelt avdrag och gäller alla som är skattepliktiga till Norge.
Läs mer om minstefradrag / Personfradrag.

Förtidsdeklarera i Norge

Flyttar du ifrån Norge innan året är slut kan kan det hända att du har möjlighet att förtidsdeklarera och slipper därmed att vänta till nästa år.
Läs mer om att förtidsdeklarera i Norge.

Pendlaravdrag för resor & boende

Pendlar du mellan Sverige och Norge finns det flera avdrag du har rätt till. Du kan få avdrag för resa till och från arbetet.
Läs mer om avdrag för dig som pendlar till Norge.

Avdrag för föräldrar med barn

Foreldrefradrag är ett avdrag som gäller gifter till passning, vård och omsorg av barn under 12 år. Kostnaderna måste vara utgifter för till exempel dagmamma, dagis och förskola.
Läs mer om avdrag för föräldrar med barn

Elektronisk inlämning av selvangivelsen

Det finns flera fördelar med att deklarera digitalt. För att kunna deklarera elektroniskt så måste du ha elektronisk ID/legitimation. De vanligaste och lättaste alternativet är MinID.
Läs mer om att deklarera digitalt i Norge

När får man tillbaka på skatten i Norge?
Skatteåterbäring i Norge 2016

Hur mycket skatt ska jag betala eller få tillbaka på skatten?

Du kan fylla ut och ett eget exempel och beräkna vad du ska betala eller få tillbaka på skatten på skatteetatens skatteberäkning. Kom ihåg att om du väljer 10% standardfradrag är det andra avdrag som faller bort.

Deklarationsforum för deklarationen 2016

Diskutera och ställ frågor kring den norska deklarationen/selvangivelsen 2016.
Deklarationsforum 2016.